De duif is (bijna) terug

Jorinke Vos 18-10-2018 0 reacties

Rijd je naar het zuiden op de A27, kijk dan ter hoogte van Hilversum eens op het geluidscherm. Daar houdt een stalen duif al sinds 2004 de wacht. De vogel moest even wijken voor de verbreding, maar zit vanaf 29 oktober weer terug op zijn plek.

Marc Jans was 14 jaar geleden betrokken bij de komst van de duif, en blikt nu terug. De aannemer liet toen door een architect een duif uit staal maken.” De duif is een belangrijk symbool voor vrede en verzoening, tussen God en mens. Achter het geluidscherm zat toen namelijk het klooster ‘De Stads Gods’. Daar is de duif naar vernoemd. In Hilversum zaten ook zusters, en daar is na de Tweede Wereldoorlog een gevelsteen met een duif erop geplaatst. De duif op het geluidsscherm heb ik er met een ladder op gezet, en met bouten bevestigd. Met een doek erover zorgden we zelfs voor een echte ‘opening’. Uiteraard zorgden we dat het veilig was.”

Ik vind het dan ook leuk dat hij terug komt. Ik heb namelijk begrepen dat de zusters inmiddels niet meer in dit klooster zitten. Dan is het toch extra speciaal dat de duif wel gebleven is. Als ik er langs rijd, kijk ik toch altijd even.”

 

 

0  reacties