A27 afgesloten van 7 op 8 oktober

Jorinke Vos 26-09-2017 0 reacties

Van zaterdag 7 oktober 19.00 uur tot zondag 8 oktober 2017 11.00 uur is de A27 tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes in beide richtingen afgesloten. Aannemerscombinatie 3Angle sloopt dan de fietsbrug Zwaluwenberg.

Het slopen van de fietsbrug is nodig omdat de brug te smal is voor de straks verbrede A27. Een wegafsluiting is hiervoor noodzakelijk, omdat voor het slopen van de brug de weg wordt geblokkeerd. Dit komt doordat de brug uit één deel bestaat en de aannemer hem dus in zijn geheel naar beneden moet halen voor de sloop. Op de plek van de huidige brug komt een nieuwe fietsbrug. Deze is rond maart 2018 klaar. Er is bewust gekozen om de werkzaamheden buiten het recreatieseizoen uit te voeren, omdat dan de brug minder wordt gebruikt. Daarom starten de werkzaamheden na 1 september.

Overige werkzaamheden

3Angle combineert de sloop met andere noodzakelijke werkzaamheden, om de afsluiting zoveel mogelijk te benutten en hinder voor de weggebruikers en omwonenden te beperken. Hiermee voorkomen we dat we de A27 binnenkort opnieuw moeten afsluiten. Zo gaat 3Angle de zandtransportband ter hoogte van Hilversum demonteren, middenbermen maaien en zogeheten portalen (dragers met matrixborden) plaatsen. Naar verwachting is de geluidhinder tijdens de werkzaamheden voor omwonenden beperkt.

 

Omleidingen

Automobilisten worden omgeleid over Amersfoort via de A28 en A1, en moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Ter plaatse wordt de omleiding aangegeven met borden. Van 1 oktober 2017 tot maart 2018 kunnen wandelaars en fietsers gebruikmaken van de omleidingsroute via de onderdoorgang Vuurse Dreef in Hollandsche Rading, zolang er nog geen nieuwe fietsbrug is. Ook deze omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. Voor fietsers betekent de tijdelijke route ongeveer 5 minuten extra reistijd.

0  reacties