Slim bouwen: tijdelijke geluidschermen langs de A27

Jorinke Vos 26-09-2017 0 reacties

Samen met aannemerscombinatie 3Angle doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder tijdens werkzaamheden voor de omgeving en weggebruikers te beperken. Zo gebruiken we voor de A27 en A1 slimme bouwmethodes. In dit artikel bespreken we de plaatsing van tijdelijke geluidschermen.

Langs de A27 plaatst 3Angle tijdelijke schermen op locaties waar de bestaande schermen worden vervangen. Zo neemt het geluid van het verkeer voor omwonenden door het slopen van de bestaande schermen niet toe. Want er blijft altijd een scherm tussen de omwonenden en het wegverkeer staan.

 

3,5 km tijdelijke schermen

In augustus zijn tijdelijke schermen geplaatst bij Groenekan Oost en West (ter hoogte van de kruising met de Groenekanseweg) en ten zuiden van knooppunt Eemnes bij woonzorgcentrum Sherpa. Later dit jaar volgen de locaties Maartensdijk Oost, Hollandsche Rading Oost en Hilversum West (ter hoogte van Stad Gods). In totaal plaatst 3Angle circa 3,5 km tijdelijke geluidsschermen op 7 locaties.

 

Doorwerken achter de schermen

De tijdelijke geluidschermen worden op betonnen barriers geplaatst en zijn inclusief barrier 3 m hoog. Achter deze tijdelijke schermen werkt 3Angle aan de wegverbreding, past de viaducten aan en bouwt nieuwe geluidschermen. Zodra een nieuw geluidscherm gereed is, wordt het tijdelijke scherm weggehaald.   

 

Veiligheid voor weggebruikers

De barriers waar de schermen op staan functioneren op dezelfde manier als de reguliere vangrails en geleiden het verkeer bij een botsing. De veiligheid voor weggebruikers blijft hiermee gelijk.

0  reacties