A1: 24-25 februari 2018 nachtelijke rijbaanafsluiting vanaf Bunschoten-Spakenburg tot knooppunt Eemn

Jorinke Vos 19-02-2018 0 reacties

In de nacht van zaterdag 24 februari op zondag 25 februari 2018 is de A1 vanaf aansluiting Bunschoten-Spakenburg tot knooppunt Eemnes afgesloten van ’s avonds 23.00 uur tot ’s ochtends 08.00 uur.

Voor de verbreding van de A27/A1 laat Rijkswaterstaat werkzaamheden uitvoeren door aannemerscombinatie 3Angle. Tijdens de nachtafsluiting vervangt 3Angle, net als op de A27, de huidige portalen (dragers met matrixborden) door moderne ledportalen. Weggebruikers worden omgeleid via de snelweg A28 en de snelweg A1. Het onderliggende weggennet wordt hierdoor niet extra belast. De omleiding wordt ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Nieuwe ledportalen betrouwbaarder en duurzamer
3Angle vervangt de oude portalen door hogere en bredere portalen met matrixborden die zijn uitgevoerd met ledlampen. Deze nieuwste generatie matrixborden is betrouwbaarder en vraagt minder onderhoud. Ook is de ledverlichting duurzamer. Ledlampen verbruiken namelijk 10% tot 30% minder energie, en de verlichting gaat lang mee: ruim 25 jaar. Dit komt doordat de matrixborden ook blijven functioneren als één ledlamp kapot is. De matrixborden worden dus pas vervangen als er meerdere ledlampen kapot zijn. Dit maakt ook dat de matrixborden veiliger en minder storingsgevoelig zijn. Bovendien worden de portalen aangesloten op een circulair opgebouwd glasvezelnetwerk. Dit heeft als voordeel dat wanneer de glasvezelkabel onverhoopt wordt geraakt door werkzaamheden, de signalering bedienbaar blijft. De oude koperaansluiting had deze functionaliteit niet.

Meer informatie verbreding A27/A1
Voor actuele reisinformatie, check kort voor vertrek de laatste informatie op www.vananaarbeter.nl

0  reacties