Rondleidingen faunatunnel Monnikenberg

Een uniek kijkje achter de schermen op zondag 22 april

Behalve dat Rijkswaterstaat de A27 en A1 in uw omgeving verbreedt, hebben we binnen het project ook aandacht voor de natuur. We bouwen een faunatunnel van 40 m breed en 5,5 m hoog, waardoor allerlei soorten dieren straks veilig de snelweg kunnen passeren. Op zondag 22 april nodigen we u uit om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Dit is een unieke kans. Als de faunatunnel helemaal af is, is het gebied namelijk alleen nog toegankelijk voor dieren.

 

Wat is er te doen?

We organiseren rondleidingen door de faunatunnel, waarbij een ecoloog u meeneemt en vertelt over alle dieren die in het gebied leven, hoe de tunnel tot stand is gekomen en hoe we de natuur rondom de tunnel inrichten. Het aantal plaatsen voor de rondleidingen is beperkt, geef u dus snel op! Neem gezellig uw kinderen mee. Als ze tijdens de rondleiding goed opletten, wacht ze aan het einde een verrassing. Ook kunnen ze meedoen aan een vlogwedstrijd: de leukste/beste/spannendste vlog komt op de Facebookpagina van Rijkswaterstaat.

 

Goed om te weten

Wij raden u aan om goed en stevig schoeisel aan te trekken. Het terrein is ongelijk en kan modderig zijn.    

 

Wees er snel bij! Vol = vol

 

Aanmelden rondleiding faunatunnel Monnikenberg

 

Meest gestelde vragen

  1. Voor wie is de rondleiding bedoeld?
  2. Tot wanneer kan ik me aanmelden?
  3. Hoe kom ik op de locatie?
  4. Is deelname aan een rondleiding mogelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens?
  5. Hoe lang duurt een rondleiding?
  6. Mag ik mijn hond meenemen?
  7. Wat gebeurt er bij slecht weer?
  8. Kan ik ergens gebruik maken van toiletfaciliteiten?

1. Voor wie is de rondleiding bedoeld?

De rondleiding is bedoeld voor alle geïnteresseerden die nieuwsgierig zijn naar de natuurontwikkelingen rondom de faunatunnel Monnikenberg. Onze ecoloog vertelt hoe de tunnel tot stand is gekomen en hoe we de natuur rondom de tunnel inrichten. Ook aan de kinderen is gedacht.  Als ze tijdens de rondleiding goed opletten, wacht ze aan het einde een verrassing. Ook kunnen ze meedoen aan een vlogwedstrijd: de leukste/beste/spannendste vlog komt op de Facebookpagina van Rijkswaterstaat. 

 

Terug naar boven

2. Tot wanneer kan ik me aanmelden?

U kunt zich uiterlijk tot vrijdag 20 april 12.00 uur aanmelden via het inschrijfformulier. Let wel: vol = vol. Deelname aan een rondleiding is gratis.

 

Terug naar boven

3. Hoe kom ik op de locatie?

Wegens onvoldoende parkeerplekken, raden wij u aan om met de fiets te komen. De locatie is makkelijk bereikbaar met de fiets. We zorgen voor voldoende fietsrekken waarin u uw fiets kwijt gemakkelijk kwijt kunt. Vanaf het centrum van Hilversum fiets u binnen 15 minuten naar het verzamelpunt.

 

Mocht u toch met de auto willen komen, dan horen wij dit graag van te voren via faunatunnel@congresbureau.nl

 

Terug naar boven

4. Is deelname aan een rondleiding mogelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens?

Het terrein bij de faunatunnel is ongeschikt voor rolstoelen en kinderwagens.  Deelname aan de rondleiding is om die reden in een rolstoel of met kinderwagen niet mogelijk. 

Terug naar boven

5. Hoe lang duurt een rondleiding?

Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

 

Terug naar boven

6. Mag ik mijn hond meenemen?

Aangelijnd is uw hond van harte welkom. Uw hond meenemen in de rondleiding is niet mogelijk, omdat wij het terrein rondom de faunatunnel zo min mogelijk willen verstoren. 

Terug naar boven

7. Wat gebeurt er bij slecht weer?

Bij slecht weer wordt het evenement afgelast. U krijgt hier uiterlijk een dag van te voren bericht. Wij houden u op de hoogte via de mail. 

Terug naar boven

8. Kan ik ergens gebruik maken van toiletfaciliteiten?

Op de locatie zelf zijn geen toiletfaciliteiten beschikbaar.

Terug naar boven